DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 26. mája 2014

CAUSE OF DIVORCE / INTESTINAL DISEASE split 12"LP (samovydanie)

Ej bisťu. Pamätáte sa ešte niekto na starú Belgickú grindcore záležitosť Intestinal Disease?? A ich nezabudnuteľné split MC s Carcass Grinder?? Bubeník tejto formácie Daan s ktorým som sa mal tú česť zoznámiť aj osobne v Čechách, počas našeho spoločného koncertu s jeho druhou kapelou League Of Mental Men, si len tak občas vydáva veci na vinyloch, bez toho, aby sa vôbec nejako nazval, alebo sprevádzkoval nejaký label. On si to len tak vydá a potom predáva po koncertoch. Je mu tesne pred pätdesiatkou a je mi stále jasnejšie, že čo budem robiť ja v jeho veku!
CAUSE OF DIVORCE sú Nemecká sebranka, ktorá hrá ten prastarý základ grindcore, keď vypalovačky podporovali punkové riffy, zvuk bol garážovejší (v tomto prípade výhoda). Skladby sú trocha dlhšie ale vôbec nenudia. členovia už pravdaže dávno majú cez 30 a to je záruka, že jedine takýto ľudia dokážu hrať takúto prastarú muziku. Fakt som prekvapený a zároveň potešený. Paráda.
INTESTINAL DISEASE je Belgická legenda, ktorá hrá od začiatku 90tych rokov, na konte zopár splitiek a jediné full album, ktorý vyšiel v roku 2000 na značke bývalého bubeníka Agathoclesd, Burta (Uxicon records). Kapela to nikam neženie a proste cítite na kilometre, že za ich muzikou sa skrýva nadšenie pre vec a nie nejaké falošné ciele na olympe nenažratých kapiel. Takáto je aj ich hudba, v tomto prípade poriadny garážový grindcore trocha uhladeným zvukom, proste ako keby som sa teleportoval na začiatok 90tych rokoch a púšťal si tie obskúrne splitká, čo vtedy vychádzali. I.D. sú ešte stále zaseknutý v tej časovej diere a to je myslím si celkom fajn. Dokopy 9 old schoolových grindcore zásekov v prastarom prevedení. Pustíte si to na 45ke a je vymalované. Pamätníci, niečo pre vás!
-Lepra-
http://www.causeofdivorce.com/


Žiadne komentáre: