DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 6. októbra 2013

ARMLESS CHILDREN „5 Track EP“ 7“EP 2011 (Raakanaama Records)

Po zhliadnutí setu týchto mladých fínov som mal jedinú možnosť – kúpiť od nich tento kotúč – to bolo bez debaty. A to isté, čo predviedli naživo, je zaznamenané aj v drážkach tohto ep – surový a dravý punk 82.
Cez spätnú väzbu v úvodnej „Armless children“ (mimochodom, silno mi pripomína úvod albumu Scum) sa dostaneme do surového d-takt punku s  rámusiacou gitarou, ktorá hneď zkraja zakvíli chaotické sóličko, do čoho po chvíli gitarák ešte hystericky vykrikuje a basa buráca. Kde skončí úvodný song, tam pokračuje nasledujúci „Glimpse at reality“ – jeden riff, jedno tempo, kvílenie a ryk, lomoz a rachot. To tretia „Welfare warfare“ ešte mierne viac šliapne na plyn, ale výsledok je rovnaký – totálna devastácia. Najzaujímavejším songom pre mňa je B-čko otvárajúci „Towards peace through violence“ začínajúci naboostrovanou basou, ku ktorej sa napoja ostatné nástroje v rovnakom tempe ako skončila A-strana. Ešte aj to sólo neznie až tak zmäteno a bubeník tam jemne prihodí pár úderov. Záverečná „Satisfy the insects“ už len dokoná dielo skazy. Nekompromisný kopanec a výzva otočiť placku a pustiť si týchto 5 krátkych šplechov hnusu a špiny zas. Ak postrádaš na scéne Chaos UK s ich monotónne ničivým a vyhladzujúcim punk-hardcorom, máš tu skvelú náhradu v podobe tohto fínskeho tria. Buď ich miluješ, alebo nenávidíš, tu niet miesta pre kompromisy...
-Majto C.-

Žiadne komentáre: