DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 23. decembra 2018

MACABRE DECAY "Purgatory" CD 2018 (Immortal Souls)

Švédska kapela existujúca len štyri roky, vrhla na svetlo podzemia svôj debut. Nejedná sa o žiadných nováčikov, veď vidím tam ex členov z minimálne 5 kapiel (vrátane starej legendy Incarnated), tak viem o čo pôjde. Ano , je to death metal alá 90 roky. No a ten teda môžem moc. Oni ale tú na kosť ohlodanú jednoduchosť, ktorou sa práve ten old school death metal vyníma, operlili o pár prvkov, ktoré nájdete len v modernom poňatí death metalu, no tých 90% je stále ten drevný death metal s typickým tempom bicích (tu ta ti ti) , ktorý bol z jedným z charakteristických črtov desiatok kapiel, ktoré tento štýl rozbiehali. Občas tu začujete ženský vokál, gitarové fidlikanie ,no stále je to len old school death metal.
Zvuk je mega, to tu nie je čo riešiť, predsa zo Švédska ešte nič nekvalitné neprišlo (teda až na pár produktov Ikea).
Jedna vec však pre mňa osobne, zo začiatku nezapasovala a to bol vokál. na ten som si musel zvyknúť, lebo má takú zvláštnu frekvenciu, ktorá mi zo začiatku nesadla,ale postupne po viacerých vzpočutiach už tak nevadilo. ono to znie,ako keby vám liali roztavený cín do úst a vy ešte chcete povedať svoje posledné prianie pred smrťou zadusením.
Až chceš novú kapelu, čo znie staro, tu je jeden kvalitný tip zo Švédska,ktorý navyše vydáva Slovenský label!

-Lepra-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: