DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

sobota 27. augusta 2022

KONTUSION "Demo" kazeta 2022 (The Other Records)

 

Death metal tady, death metal tam, všude kam se podívám.

Death metal je posledných pár rokov všade a aj tam, kde by si ho najmenej čakal. Chris Moore z Coke Bust, ex – Magrudergrind, momentálne bicie v Repulsion a Mark Bronzin vokál, gitara a basa z kapiel Mammoth Grinder, Iron Reagan sa spolu kamarátia tak 20 rokov a odvtedy plánujú založenie spoločného projektu. Popri ich hlavných kapelách asi nebolo kedy a čas si konečne našli až teraz, keď nahrali túto demo kazetu obsahujúcu 4 songy beštiálneho death metalu.

Nahrávku otvára v zbesilom tempe vál „Unrelenting Pain“, aby ho v polovici rozsekla gitarová vyhrávka, po ktorej nasleduje parádna headbanging pasáž zvýraznená ukrutným trieskaním na rytmičák. V závere sa mihne aj niekoľko sekundové gitarové sólo a vál je ukončený v strednom tempe premiešaný klepačkami.

Druhý song „Rotting with Sickness“ odštartovaný plytkým gitarovým riffom, ku ktorému sa spoločne pridávajú basa a bicie sa nesie v stredne rýchlom až rýchlom tempe, kde samozrejme nesmie chýbať aj spomalenie na pokývanie gebuľou, poháňané zúrivými dvojkopákmi. Po prvý krát sa tu objavuje aj syntetizátor, ktorý nahral Chris a navodí správnu nervy drásajúcu atmosféru, do ktorej sa vplíži kvíliace až heavy metalové gitarové sólo.

Ďalší track „Blood Church“ je krátka rýchla vypaľovačka, kde nesmie chýbať ďalšie sólo a záverečná pieseň „Charred Remains“ sa nesie v strednom tempe podložená dvojkopákmi, aby sa v závere pridalo na rýchlosti a opäť sme počuli mrazivé syntetizátory, ktoré výborne dotvárajú smrtiacu atmosféru.

Celej nahrávke vládne špinavý, zúrivý zvuk s nenávistno-brutálnymi vokálmi a mohutnými bicími a takisto časté škrípanie spätných väzieb.

Pôvodne si kapela vydala 100 kusovú edíciu kaziet sama, ktorá sa rýchlo vypredala. Tu sa jedná o európsku verziu vydanú na fínskom labely v počte tiež 100 kusov, ktorá sa okrem potlače na kazete nijako neodlišuje od pôvodného vydania. Obal je jednoduchý, štýlový, čierno-biely s kostlivcom na prednej strane, kazety klasicky čierne. Na budúci rok je naplánovaná aj LP a CD verzia na americkom labely Sentient Ruin Laboratories.

Na prelome apríla a mája stihli Kontusion s hosťujúcim basákom odohrať 10 dňové US turné.  Podľa slov môjho kamoša Jasona zo Suppression, ktorý s nimi hrali v Richmonde, vraj zneli výborne aj naživo.

Veľmi vydarený debut nie moc typicky znejúceho death metalu, vrelo odporúčam!

Ešte na záver, celkom zaujímavá musí byť spolupráca medzi celkom triezvym Chrisom a Markom obľubujúcim halucinogény. Hudobne im to šľape neskutočne a vyzerá, že aj po ľudskej stránke, keď nahrali tak vynikajúce demo.

-Krv Kris-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: