DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 2. augusta 2022

GRACE "Grace In The Grave " CD 2022 (samovydanie)


 AAAA, 90 te roky sa vrátili. Daffyho som registroval v deväťdesiatkách, keď sme si vymieňali kazety a jeho kapely Grace a Scapegoat patrili k neoddeliteľným monumentom scény. Nikdy to neboli kapely, ktoré sa lokťovali hore, skôr človek z nich mal pocit, že to robia pre svoje potešenie. Nástupom milénia sa vytratili deväťdesiate roky aj s celou scénou. Postupne ale pár zotrvalcov v živote zistilo, že predsa len tá muzika je v ich srdciach hlboko zakorenená a chtiac, nechtiac sa s tým rodina, deti, manželka, museli stotožniť, že táta má rád death metal! 

Duffy už párkrát oživil GRACE (a ešte si myslím, že aj bude pár krát) a obklopil sa starou gardou a novým spevákom. Nabehli do Shaarku a zbuchli 5 skladieb (17 minút) a vydali si to sami. Presne, ako boli tomu navyknutý v devätdesiatkách. Urob si to sám a nespoliehaj sa na nikoho. Vlož do toho všetko a urob to, ako zábavu. No a presne tento fakt z tohoto celého až kričí na kilometre. Toto nemá tendenciu, búrať hranice, prepisovať dejiny a presvedčovať každého, že toto je top death metal v Čechách. Toto je proste nahrávka, ktorú nahrala partia starých bardov s tým, že si zaspomínajú a budú robiť to, čo majú v srdci. A to cítíte. Neboja sa srandy, ako napr. zbor v skladbe "Fly". Zvukovo je to ošetrené na 100%,ale to je už je Shaark norma. Hudobne je to death metal na štýl jednoduchších a údernejších songov,aké robia napr. Grave. Dobrú prácu odviedol aj spevák, ktorý balancuje od thrashových polôh,cez škrekot až po mur mur. Hotový  ďalší nástroj v kapele.

Ať si chcete vypočuť príjemnú death metalovú nahrávku,silno pripomínajúcu 90´ roky, smelo do toho!

-Lepra-

BANDZONE



Žiadne komentáre: