DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 3. júla 2015

CRY HAVOC „A Feast For The Crows“ LP 2011 (Phobia Recorids/Actve Rebellion/Antikorper Export)

Hoci crust či d-beat nepatria k mojím favorizovaným subžánrom punku, dokážem si aj tu nájsť nejaké chutné sústa. Jedným takým je aj tento album britských špinavcov Cry Havoc, ktorý síce neprináša nič nové, no prirodzene lezie do ucha tak dokonalo, že nikdy nemám to srdce nedopočúvať ho až do konca. Spätnou väzbou uvedený „Bred to die“ sa hneď zvrhne do silno švédskej záležitosti a páchne mierne po Wolfpacku, okrem masívneho zvuku gitár aj miernymi vyhrávkami, k tomu drsný chrapľavý vokál. No lahôdka, čo pomastí bachor. V podobnom duchu sa nesie aj zbytok songov. Rýchle tempá prestriedané spomalenými pasážami, hutné riffovačky, občasné vyhrávočky, či krátke sóličko, to všetko stalé podporené tým hlbokým hrdelným revom. Príjemným spestrením je záver strany A v podobe Sabbathovskej záverečnej časti songu „Wolves“ ako aj v rovnakom duchu sa nesúci úvod B-čko otvárajúcej „Drowning“, ktorá sa po chvíli rozbehne do ukrutnej crustovej víchrice a po krátkom sóličku v závere ju hneď vystrieda strednotempová dupanica „Buried alive“. Skrátka, ide to dobre do ucha a tá necelá polhodinka uplynie vždy ako nič za spokojného pomľaskávania a pokyvovania hlavou.
Album, ktoré síce nič nové neprináša, no nikoho neurazí, skôr môže potešiť tým, že v podstate ani nemá slabšie momenty. Ako hovorím, nie je ich v tejto odnoži veľa, čo mi tak extrémne chutia.

-Majto C.-


Žiadne komentáre: