DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 25. januára 2015

MORKHIMMEL "Ostří černé kosy zní" 12"LP 2014 (Insane Society)

Černému mraku z Prahy vyšiel nový album!! Mám rád túto kapelu, aj ako kamošov aj ich muziku. Mali dobré albumy, ale aby som vedel povedať, že je to dokonalé, stále mi tam chýbalo asi tak jedno-dve percentá. Pri tejto novinke ale už môžem smelo prehlásiť, že kapela je v cieľi. Absolútne na 100% dotiahnuté všetky prvky v muzike, od zvuku, cez obal až po samotnú muziku.
Začnem, graficky dokonale upraveným, otváracím obalom, Proste, tak ako to má byť. Škoda že limitovaná edícia nemá pribalené aspoň žiletky na rozrezanie žíl. Lebo po vypočutí albumu, vás asi nič iné nenapadne. Sympatický je tiež fakt, že komplet texty sú v Češtine a ani len preklady do angličtiny na obale nenájdete. Zvuk sa priblížil k samotnému Švédsku viac, ako Nils Holgerson na Mortemovi. Nie je tak dokonale chrastivý ako legendárne nahrávky zo Sunlightu,ale tak už pred cieľom medzi Europou a Škandináviou. Samotná hudba ubrala z rýchlosti a sústredila sa v plnej sile na to, aby riffy vyzneli viac tvrdšie a tomu zodpovedá aj fakt, že sú viac prepracované. Pravdaže cez všetko sa ťahá aj zvýrazňovanie druhou gitarou a celé to zaklincuje až death metalový vokál Slávka. Presne tento typ vokálu sa mi páči. Je to brutálne a aj tomu rozumiete. Texty sú čistou oslavou nihilizmu a zybtočnosti našej existencie na tomto svete. Parádne odsypavajú songy, ktoré po väčšine sa linú v strednom tempe, všetko na dobrý starý štýl  Bolt Throweru. Na záver recenzie, ako aj na záver albumu, zaznie grandiozne "Uprostřed prázdnoty" a mne neostáva nič iné,a ko zase vstať a pustiť si album odznova. Výborné dielo!
-Lepra-
http://www.morkhimmel.cz/

Žiadne komentáre: