DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 1. februára 2015

GRIDE / SIDETRACKED split 10" LP 2014 (Insane Society Records)

Na splitkách Gride je zaujímavé to, že si tu druhú kapelu nikto nevšimne -) Nie je to náhodou, lebo GRIDE majú nastavenú laťku kvality tak vysoko, že ako hudobne, tak zvukom jej nestačí 90% súčastnej scény. Kapely s podobnou muzikou a zvukom totižto bežne vychádzajú povedzme na Relapse a podobných vydavateľstvách. Ale GRIDE sa držia ešte ako tak v podzemí, aj keď občas už na nich remcajú druhý, no stále je to ešte v podzemí, v zajetí -)
Zaujímavosťou toho splitka je, že strana GRIDE je poháňaná na 33 jke , kdežto druhá strana na 45 ke. GRIDE sem nasekali  8 skladieb ich klasického škrípania, na ktoré už majú svôj vlastný patent. Zvukovo vysoká kvalita vám dá z drážok ten klasický výpad, ktorým je zmes fast core,grindu, mač core, do toho Inyho rev v rodnom jazyku, krkolomné riffy, Čertove perfektné bicie, proste všetko zohraté a každá ingrediencia dáva vo finále, veľkolepú, grandióznu porciu kvalitnej, agresívnej muziky. Zaujímavosťou je bonus track v podobe songu "masáž" , čo je celkom výstižný názov pre skladbu, ktorá je taký inštrumentálny úlet, kde sa snažia zahrať aj pomocou španielky ich muziku. Gitaru tu obsluhuje hosť Ivan Boreš. Takže na strane GRIDE sa vám dostane, overená kvalita, na ktorú ste už od tejto kapely zvyknutý.
Američania SIDETRACKED hrajú klasický fastcore , s niekoľko sekundovými výbuchmi. ich strana platne je poháňaná už vyšou rýchlosťou a tak sa stane, že vlastne komplet materiál prefrčí okolo vás za nejaký 5 minut a to je tu 15 skladieb. Takže by sa to kľudne zmestilo na jednu stranu sedempalca, ale čo už. Táto kapela bola doteraz pre mňa veľkou neznámou, ale meno hlavného protagonistu s neamerickým menom Jay Tichy, asi niečo vraví o jeho pôvode. Takže fastcore ako remeň, len škoda že to tak rýchlo prefrčí. Ale až sa fanúškovia Gride nedajbože rozhodnú LP predsa len otočiť, nebudú sklamaný určite .
Ku všetkému pridajte kvalitný  a celkom nápaditý obal z dielne Insane Society, u Gride absenciu anglických textov (čo sa mi celkom páči) a zaujímavý album je na svete. Tu nie je o čom kecať,lebo keď je tam značka GRIDE, tak nikto aj tak neváha ! Ani ja !
-Lepra-
GRIDE
SIDETRACKED

Žiadne komentáre: