DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

sobota 21. decembra 2013

DOPELORD „Magick Rites“ LP 2013 (Heavy Metal Vomit Party)

Na prvý Twiggyho vydavateľský počin som čakal síce trošku dlhšie, no o to príjemnejšie potom bolo, keď sa mi konečne dostal do rúk. Parádna vec, počínajúc obalom, na ktorom prevláda čierno-zelená kombinácia, cez vinyl v rovnakej dvojfarebnej kombinácii, až po muziku na ňom zaznamenanú.
Pre mňa doposiaľ neznáme štvorčlenné teleso z poľskej Lubline, ktoré holduje 70-kovým psychedelickým albumom, mágii a bylinkám.
Čože za produkciu možno vypočuť na albume? ˇÚvodný song „The pentagram“ je ťaživá inštrumentálna kompozícia založená na dvoch dokola sa opakujúcich motívoch, no napriek tomu mi tých 6 minút nepripadá zbytočne strávených, práve naopak – spracovanie je tak magické, že takú myšlienku ani nepripúšťa... Nasledujúca „Ghost cargo from the bong“ začína ešte ťaživejším motívom v duchu starej tvorby Black sabbath, čo umocní moment, keď sa ozve spev – to je čistá kombinácia Ozzyho v 70s a Messiaha Marcolina, čiže vysoký ťahavý vokál umocňujúci pochmúrnu náladu muziky. Parádne je aj kvílivé sólo gitary, či mierne zahuhlaná basová vyhrávka, po ktorej song mierne pridá na tempe a ozve sa ďalšie gitarové sólo dofarbené wah-pedálom. Parádička. Nebudem rozoberať všetky songy a pripravovať vás o pôžitok z objavovania, len ešte bonznem, že úvodný riff s vyhrávkou v songu „Possessed“ otvárajúcom druhú stranu je akoby spod rúk Grega Mackintosha a Aarona Aedyho (veď viete, ktorí sú to – páni čo našli svoj Stratený raj...), potom tempo znovu zvolní a mazľavé riffy a kvílivý spev nás opäť strhnú do svojho objatia a kolíšu nás do bezvedomia. „Magick holocaust“ opantá hypnotickým, primitívnym, jednoakordovým motívom opakovaným do nemoty, do toho nevzrušivý spev v podobnom „rozsahu“ a monotónne bicie. Všetku tu jednoliatu masu na chvíľu naruší sólo, no po chvíli sa záhuba valí ďalej skrz útroby a strháva myseľ do neznáma... To treba počuť na vlastné uši, každý si nájde svoje obrazy záhuby a zmaru, čo robia tak fajnovo na duši... 6 songov heavy-stoner-doom-metalu, čo nenechajú nikoho chladným, alias rozpália aj chladnú mŕtvolu…
-Majto C.-

Žiadne komentáre: