DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 28. júla 2013

GO AND KILL zine no. 4

Ubehli dva roky a je tu nové číslo grindcore orby, GO AND KILL. Ja viem, tá perioda výdavania, zabíja, ale na druhú stranu ja osobne som rád, že vôbec funguje a v tomto svete ešte niekto je ochotný do takéhoto podniku vrážať prachy. Už len to je poklona. Nové číslo je o niečo chudšie od predchádzajúceho a po prečítaní musím priznať aj menej pestrejšie. Netvrdím, že je zlé, naopak, je super, ale keď si to porovnám z trojkou, tak tá bole krapet zaujímavejšia, hlavne čo sa týka tém, názorov.Viem v úvode je to vysvetlené, že všetko malo byť ináč a veľa vecí a hlavne ľudí, proste sa na to vysralo.To je fakt škoda! V tomto čísle naopak , úplne kraľuje téma SCIONu a som rád, že sa o tomto hovorí už aj u nás. Pe tých čo nie ste v obraze, tak nadnárodný koncern Toyota ponúka nahrávanie kapelám zadarmo, festivaly zadarmo, proste prachy "zadarmo", za výmenu svojho loga na ich nahrávke, tričku a podobne. Je až nechutné čítať ospravedlnenia Magrudergrind, že šak oni nič, oni to len využili. Možno nabudúce to bude nejaká politická strana, čo ich osloví a potom, to ako sa bude ospravedlňovať?
Normálným sedliackým rozumom mi vychádza, že keď ti niekto dáva niečo "zadarmo", raz za to niečo bude potrebovať. Nič nie je ZADARMO v tomto svete a vôbec nič nie je Zadarmo od nejakej nadnárodnej spoločnosti, ktorá teraz hrá akoby hru nejakej charity. Je fakt smutné vidieť kapely ako radi si logo SCIONu nosia, hrdo na hrudi, veď nám dali prachy. Práve tento krok kapiel prezrádza jednu vec. Kto je hladný po peniazoch a na akom princípe je založená kapela. Ja sa len čudujem, že tam nie je každá Škandinávska kapela! Fakt zaujímava téma, len škoda, že nedostali priestor aj domáce kapely k vyjadreniu (možno to urobíme tu asi-). Ináč len taký malý postreh, akým vrtkavým sú cesty underground hviezd Magrudergrind. v minulej časti ešte hviezdy čísla, teraz zatratenci. Nuž, raz si hore, raz dole. Okrem toho rozhovory s Bloody Phoenix, Forward, Agipunk Records, Matej z Vegan Food Crew a mega rozhovor s Cold World. Do toho toureporty Lycantrophy/Prúmyslová Smrt , Dissent/Turbokrieg/Needful Things a Total Fucking Destruction/Idiots Parde, ktorý tu máme aj na našich stránkách. Recenzie a názorové výlevy, ktorých je tu fakt málo. To na celej CS grind scéne sa nenájde pár ľudí s názorom???? Odhliadnúc od tohto malého zádrhelu, je toto na scéne zatiaľ absolútna špička, čo sa týka GRINDCORE a stále si ctia, DIY etiku scény.No a to si cením na nich najviac asi. To v dnešnej dobe debilných vydavateľstiev, promotérov, managerov, festivalov, sa to fakt cení! Hľadajte v distrách, alebo píšte na : fastcore@centrum.cz
-Lepra-

Žiadne komentáre: