DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 30. októbra 2022

WOUND MAN "Human Outline Live session" kazeta 2022 (Iron Lung Records)

 

Pravdou je, že poslednú dobu počúvam strašne veľa death metalu. Však je v kurze a vychádzajú neskutočne kvalitné nahrávky. Naopak keď mám chuť na poriadnu špinu, tak nie a nie natrafiť na žáner dnes asi nie moc populárny a to powerviolence. Alebo len hľadám na nesprávnom mieste.

Našťastie sa nedávno prehnalo starým kontinentom turné Američanov Wound Man. Samozrejme Slovensku sa vyhlo, ale bratia Česi, mali šťastie hneď dvakrát a to v Plzni a Prahe. Na pražský koncert sa chystá aj dávny priateľ Patrik, tak ho žiadam, nech mi ukoristí nejakú nahrávku, najideálnejšie na kazete. A trefa do čierneho, zadovážil mi presne to v čo som dúfal. Ďakujem.

250 kusová kazetová edícia, momentálne u labelu vypredaná ako predzvesť novej dlhohrajúcej platne. Celkovo sa tu nachádza 10 songov z 15, ktoré neskôr vyjdú na vinyle. Nahrávané naživo samotným spevákom Trevorom, skontroluj aj jeho jednočlennú pv záležitosť Internal. Zvuk surový, počuteľnosť všetkých nástrojov ideálna, energia 100 percentná. Rozjazd v podobe „Intra“ je inštrumentálka v strednom tempe s húpavými pasážami a po nej prichádza ozajstný pv náklad plný rýchlosti a nenávisti so skvele nafrázovaným agresívnym vokálom. Občas spomalenie, nátlak a nepochybne zručná práca bubeníka, ktorá to ženie vpred. Všetko do seba nádherne zapadá a vo výsledku máme pravoverný nefalšovaný powerviolence nárez o celkovej dĺžke necelých 10 minút.

Štýlový čierno biely obal má na starosti Jensen, majiteľ Iron Lung Records, bubeník Iron Lung a v neposlednom rade gitarista death/doom metalových Innumerable Forms, kde vokál obstaráva práve Justin bubeník Wound Man. Vyzerá to tak, že powerviolence nemá až tak ďaleko k death metalu. Samozrejmosťou sú mizantropické texty, ktoré sa nachádzajú na vnútornej strane obalu.

Verdikt je jasný, čakať na plnohodnotnú vinylovú verziu a dúfať, že sa nájde niekto, kto sa postará o európsku distribúciu.

-Krv Krist-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: