DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 12. novembra 2021

NAK´AY "Closed Door/Empty Veins" 12"LP 2021 (Psychocontrol Rec.)

 


Nevímjestli se už NAK´AY už objevil tady na stránkách Deathfistupředpokládám, že asi ano, ale i tak je možná vhodný se o této kapele zmínit (znova). 

NAKAY existuje od roku 2008 a jak už to tak s těmi grind cory z Usa bývá, vydali mraky splitů s kdekým, ale vždy se jednalo o další ultra brusky. Takže pokud uvidíte split NAKAY s někýmmůžete si být jisti, že i ta druhá kapela vám urve hlavu! Z poslední doby vyniká hlavně split s LYCANTHROPHY, kde mají NAKAY pravděpodobně jejich nejlepší materiál, ale samo sebou o tomto se dá dlouze diskutovat. Určitě je pak naprosto nutné zmínit jejich split s DETERIORATION, kde je tak šílený (dutý) zvuk šroťáku, že z toho zvuku a tlaku vám vypadnou oči z důlkůŠílenství! 

LP Closed Door/Empty Veins je podle všeho první dlouhohrající počin této grind core sebranky z Fort Wayne z Indiany. I když dlouhohrající... Je 14 minut dlouho? Za normálních standardů se to jako dlouhohrající považovat nedá, ale věřte, že Nakay je silně nestandardní kapelou. Narovinu je třeba iznat, že cokoliv delšího by bylo asi na samé hranici snesitelnostiProtože NAKAY je hlavně o blast beatu. Skutečně trvá vždy jen pár sekundkdy se rozjede totální blast beat inferno, který prakticky neustává. Toto je jeden hlavních poznávacích zna hudby NAKAY – non stop blast beat a to i v momentechkdy si dávají kytary pohov, blast stále jede. Tyto momenty lehce evoku Discordance AxisKe zpomalení prakticky nedocházíBlast a nic než blastPokud dojde nějakému zvolnění, tak je zajívamé, že se dají zaslechnout velice těžké death metalové riffyZkuste devítku Nació Para la Violencia. Tam slyším jasnej Cannibal Corpse. Ale žádnej strach, toto jsou jen velice malé úskoky od ultra grind corekterý vás má tendenci zašlapat vás do země 

17 válů na 14 minutách dává poměrně jasně najevo, že jak to asi celý probíháPokud teda máte na sobě trikot “I Love Blastbeat”, tak si vsadím, že NAKAY váš bude hodně bavit! 

Na závěr by to chtělo vyškrábat nějakou kritiku, ale nic moc  nenapadá. Snad jen, že ten poslední song je klasická natahovačkacož  lehce sereprotože jakože že hraju total blast beat grind core, ale poslední song musí být nějakej jakože pomalej (ne, že by se tam teda nesypalo jako hovado!). Jako kdyby to byl nějakej zákon. 

Materiál vyšel na všech možných nosičích, k dostání určitě u Oťase z Psychocontrol

-Beggard-

BANDCAMP  

Žiadne komentáre: