DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 1. marca 2020

INSISTENT "Suspect" MCD 2019 (I´inphantile collective)

Chlapci dávajú zabrať s nahrávkami a tak po roku od splitka s BUT, je tu samostatný materiál. Človek by čakal full album, ale minutáž nahrávky, ktorá je necelých 15 minút, hovorí o tom, že to bude ďalšie oťukávanie sa a možno to bol materiál určený na nejaký nevydaný split, tak vyšiel takto samostatne.
Kapela je poskladaná zo starých harcovníkov z kapiel, ako Ahumado granujo,DEOG,Suffocate With Your face,Diphteria atď.., takže tu nemôžete očakávať nič iné, ako poriadnu dávku kvalitky. Už len štúdio Davos, je o tom dôkazom, že odtiaľ nevyliezlo zatiaľ nič nekvalitné. Samotná kapela si svoju škatuľku označila, ako mix grindcore,death,dark crustu. Mne to strašne ale pripomína svetlé chvíľky napr. Cerebral Turbulency, asi kvôli bicím a zvuku. Riffy sú, čo je pravda, poriadne old schoolové, ale umne je sem zakomponované aj mnoho moderných prvkov a zabalených do fakt kvalitného zvuku.
Vokál používa zaujímavý efekt, ktorý poznáme už napr. od Napalm death a dosiahne to, že to znie poriadne špinavo. Presne tento vokál urobil z celej nahrávky zaujímavú vec. Na jednej strane kvalitný čistý zvuk, na druhej špinavý vokál. Hotový jing jang na grindcore štýl.
Umne sú aj poskladané skladby, takže nenudia a čo je zaujímavé, tak pri tejto minutáži nahrávky, stihli už na klasiku, ako poslednú skladbu, sludge grind,ako sa patrí. Keď sa do toho ponoríte, tak vám vôbec nepríde tá štvrťhodinka, ako krátka. Naopak by som povedal, že ako dostačujúca.
Svoje miesto si na scéne vydupáva ďalšia kvalitná grindcore kapela, ktorá dúfam vydrží čo najviac. Zaručená kvalita!
-Lepra-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: