DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 26. júna 2015

RESTARTS „A Sickness of the Mind“ LP 2013 (No Label Records)

Meno tejto bandy mi nie je neznáme, no donedávna tou neznámou pre mňa bola ich tvorba. Aké bolo moje prekvapenie, keď som raz počul jeden ich song. Čo nasledovalo je asi jasné. Len dodám, že toto je cca 7my titul týchto anglánov. Tuitulná kresba na obale mi formou trochu pripomína obaly Shelter.
Album otvára divoká vec „Contaminate the world“ v divnom tempe a s pekne zhrýzavou gitarou a nasrane ostrým spevom. To nasledujúca „Turned it all to shit“ už je typická punkovačka v svižnom tempe s jednoduchými motívmi, ktorá má prirodzenú chytľavosť aj napriek svojej všednosti. „Independetzia“ je ukrutná punkovica v krutom tempe so striedanými drsnými vokálmi a chytľavým refrénom a parádnou spomalenou medzihrou. „Drone attack“ je ska-punkovica s tvrdými refrénmi v strednom tempe a riadne nasekanou gitarou. „Uganda calling“ začne v duchu amerického country, aby sa zvrhla na jedovatý punk s tak nepríjemným spevom až je to príťažlivé. Trošku mi to pripomína Conflict svojou atmosférou a celkovou stavbou songu. „Risky business“ je chytľavý, šľapavý punk s thrashujúcou gitarou v refrénoch v duchu metalovejšej éry G.B.H. či Exploited. „On your own“ je svižná skate-punkovica so zasekávanými gitarami v úvode a trilkujúcim sóličkom. Pekne rýchlo, melodicky a neúprosne. „Clone town“ je neškodná punkovka v strednom tempe, ktorá ničím extra neoslňuje, no do celkovej nálady albumu pekne sadne. Podobná je aj nasledujúca „Mia“, len je svižnejšia. „Bullycide“ začne basovou vyhrávkou ale celá sa počúva dobre. Má takú mierne deadkennedyovskú náladu v pomalšom úvode, aj v nasratom zbytku songu ich Restarts trochu pripomínajú. Posledný pôvodný song „Sheep“ je opäť nasratý, rýchly punk s jedovatými spevmi a thrashujúcimi gitarami. A samotný záver borci zaplnili coverom „Painterman“ od diskoušov našich otcov Boney M. Kua, keby disco vtedy znelo takto ostro, jak hrajú Restarts, aj bych to počúval... Koniec ako sa patrí.
Zisťujem, že som túto trojicu prehliadal neprávom a budem musieť doplniť vzdelanie o ich dvadsaťročnom pôsobení na scéne. Pri slovnom spojení UK Punk 82 si možno predstaviť hocičo. No Restarts nám ponúkajú len najlepšie momenty na jednom mieste.

-Majto C.-



Žiadne komentáre: