DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 22. mája 2015

OFF THE HOOK „The Walk“ LP 2013 (Anchored records)

Tento nemecký kvartet je jednou z kapiel, ktoré mi svojím vystúpením spríjemnili jeden z večerov v nebohom trenčianskom Boogie bare a toto je ich debutový album. Pred ním vydali len jeden 7-palec, ktorý ich vcelku dobre uviedol na scénu.
Hardcore, ktorý nám ponúkajú by sa dal zaradiť k modernejšej, metalom mierne napáchnutej odnoži. Vzdialene mi to trošku pripomína Pro-Pain v období druhého až tretieho albumu, no ozaj skôr len pocitom ako nejakou silnou podobnosťou. Obaja gitaristi tu sádzajú jeden šťavnatý riff za druhým, občas náznak melódie v podobe vyhrávky, pod tým buble masívna basa a valivé tempo udávajúce bicie. Drsný hlavný hlas hojne dopĺňajú borci zbormi. V niektorých songoch sa objavia aj svižné pasáže („Rise up“, „ Shit you call life“, „Road ahead“ a veľa iných), ktoré dobre spestrujú album a pridávajú mu grády, ktoré sú už značné aj v stredných tempách. Zo songov by som vypichol napríklad tretiu „Turn around“, ktorá sa po svižnom úvode zlomí do pomalého tempa a pôsobí to na mňa vcelku znepokojivo. Ďalšou skvelou vecou je „Hourglass“, strednotempová nálož drsných riffov a burácajúcich húpavých rytmov, v úvode spestrená vyhrávkou – pre mňa jedna z chuťoviek tohto albumu. Ani titulná „The walk“ nezostáva v pozadí ale v podstate sa dá o viacerých songoch povedať to isté. Sú rytmicky členité a v každom sa nájde drobná nuansa, ktorá poteší. Ťažko potom vyberať. Hlavne, že materiál je silný ako celok a všetko pekne drží pokope a valcuje a núti k pohybu.
Hoci tento album nepočúvam často ako niektoré iné, vždy ho rád otočím párkrát po sebe. Doporučujem aj do sluchátok na prechádzku mestom pomedzi niekam sa náhliace davy. Môžete prežiť živý klip s pekne odcudzenou chladnou atmosférou...

-Majto C.-




Žiadne komentáre: