DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 19. apríla 2024

THRILLER / THE HOLE split 10" LP 2024 (Crucificados/Fies Ins Gesicht Rec.)

 

Nenápadne v tichosti vyšiel tento nemecký split desaťpalec popri ďalšom o trochu viac propagovanom desaťpalci Trigger / Lilixelbe, o ktorom sa pravdepodobne bude písať viacej a preto zrecenzujem radšej práve Thriller / The Hole. Čo majú obe vydania spoločné je Enrico. V Trigger basgitara a v The Hole gitara, taktiež label, ktorý oba vinyly spoluvydával. Lisovanie prebehlo v novej lisovni v Nemecku, kde sa používa asfaltový odpad z rôznych európskych lisovní, čo je vskutku úžasná myšlienka a tým pádom je každá doska iná.

Thriller z Lipska som už zaregistroval a odvšadiaľ počul iba samú chválu. Nahrávka na ich strane je demo z 2023 a predtým vyšla ako limitovaný samostatný lathe cut sedempalec na Vanilla Thunder records v Singapure. 9 songov nadupaného a svižného hardcore/powerviolence plného energie, energie a energie! Fakt je jej tam na rozdávanie, všetko šľape, rýchlosť poriadna aj ťažoba, zvraty a zmeny tempa, žiadny metal. Vokály vo viacerých polohách tak ako sme pri tejto muzike zvyknutý. Pecka!

The Hole počujem prvý krát a nikto ma zatiaľ na nich neupozornil, tak teda nech sa páči zoznámte sa! Grindcore, slušný náter so všetkými atribútmi tohto žánru, ktorý čerpá z punku a nie metalu. 8 songov okolo 1 minúty a až na úvodnú v strednom tempe, ktorá všetko pekne rozbieha na ploche dvoch minút. Optimálna dĺžka, pri ktorej sa nestihneš nudiť. Vokál sa klasicky strieda medzi hukotom a krikom, občas zaloví aj v hrdelných, pridusených powerviolence polohách. Nič nevyčnieva, krásne to drží pohromade a valcuje všetko čo mu stojí v ceste. To je účel grindcore!

Obe nahrávky majú parádny silný a čitateľný zvuk, Thriller sa nahrávali sami, o zvuk The Hole sa postaral Kevin, bubeník Trigger. Obal je spoločný, jednoduchý čierno biely a pekne sadne k muzike. 

Ak si už aj ty presýtený death metalom, tak si skús vypočuť tento skvelý split a možno ťa to poteší rovnako ako aj mňa. Výborná práca po všetkých stránkach!!!

-Krv Krist-

THE HOLE bandcamp

THRILLER bandcamp

Žiadne komentáre: