DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 6. júna 2021

RADIATION VOMIT / HEADLESS DEATH split 12"LP 2020 (Psychocontrol Records)


 
Po roku od vydania CD verzie tohoto splitka, uzrelo svetlo podzemia aj vinylová verzia a to rovno v Čechách na Oťasovom labeli. A Oťas teda nebude vydávať niečo neoverené. A zese nesklamal!

RADIATION VOMIT je dvojka grind maniakov z Californie. Pravdaže každý z nich hrá v desiatke ďalšícj kapiel. Tuto však predvádzajú fakt rýdzi, nefalšovaný, absolútne old schoolový grindcore! Ako keby som počúval "Mentally Murdered" od Napalm Death. Šestica songov vám prebehne poksichte, ako brúsny kotúč. Toto absolútne rozjebáva mozog. Totálna pocta starej škole.žiadne ukvíkané sračky, ani upišťaný severský grind. Poriadna poctivá dávka britského grindcore s poriadnym murmurom, poriadnym zvukom, ktorý neni uhladený a ani neni garážový, je taký akurát,ako má byť. Skladby preletia, ako tornádo a na záver zaznie klasický sludge song "Theme" a celé sa to uzavrie. Proste paráda. Takto sa to robí, do psej matere!!

HEADLESS DEATH sú grind maniaci z Austrálie. Drhnú podobný štýl grindcore, no ubudlo zúrovosti a pribudlo viacej technických riffov, no stále je to poriadne tornádo,ale už zase na iný štýl. Zvukovo sú obe nahrávky celkom podobné, čo je logické, lebo boli miešané a mastrované v jednom štúdiu. Pre mňa prekvapením je song "Sangre de niňos", čo je coverka od Fear Factory (album Concrete). Ona tá skladba sem zapadne, ako keby bola ich a kým nemáte napočúvaný F.F., tak to ani nezistíte. Dobré texty, dobrá muzika a každý milovník grindcore si prejde šmyrgľom po jazyku, až toto bude počuť!

-Lepra-

PSYCHOCONTROL REc.

Žiadne komentáre: