DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 20. júna 2021

INSISTENT "Disease" CD 2021 (l'inphantile collective)




Tak prvý šok zažijete ihneď od zvuku. Toto je totálna nálož dynamitu. Štúdio Davos sa, ako vidí, zdá byť ideálnym miestom na nahrávanie intenzívnej muziky. Pritom aj ich predchádzajúci album bol točený tu, ale neznie tak dokonale, ako tento. Pritom muzika sa moc nemenila od ich posledného albumu "Suspect", ale ten zvuk hodil celú nahrávku do úplne inej polohy. Muzika zostáva ten "best of grindcore" zbierka postupov, riffov a klepačiek, aké ste doteraz zažili, až počúvate grindcore. Skladby nenudia, lebo sú šikovne popretkávané, rôznymi noise intrami  a medzi intenzívne klepačky je vždy vsunutá jedna pomalšia skladba. Celý koncept albumu je vyvážený,ako čepel od Hattori Hanza. Pravdaže dominantným prvkom je grindcore, ale ako vždy, tak pod touto nálepkou nájdete fakt veľa štýlov, pomiešaných do jedného. Ale tá intenzita, proste drtí všetko živé. Do toho špinavý growling, ktorý tú celú intenzitu len podčiarkuje. Samotný vokál je ako ďalší nástroj v kapele. Dlho som takúto intenzitu nezažil  v grindcore(Vyjmúc Needful Things a legendárnu nahrávku od Cerebral Turbulency "Impenetrable").Ten zvuk tam robí mamutiu časť úspechu tejto nahrávky. 
Fakt intenzívna nálož, ktorá metie z cesty všetko živé a mrtvé. Česká grindcore scéna proste plodí jednu lepšiu nahrávku za druhou. Táto nahrávka posunula laťku kvality Českej grind scény, zase o kúsok hore a či naseriem niekoho,alebo nie, pre mňa osobne je táto scéna, tisíckrát lepšia, než severská.
Len tak ďalej chlapci, stvorili ste nahrávku ,ku ktorej budú prirovnávať všetky vaše ďalšie veci. Klobúk dole!!!
-Lepra-

Žiadne komentáre: