DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 19. júla 2020

GRIDE "Hluboká Temná Modř" CD 2020 (L´inphantile Collective)

Tak a touto nahrávkou sa uzatvára jedna éra, jednej z najúspešnejších extrémných HC kapiel v Čechách. Existujú od roku 1996 a ich bohatá diskografia a koncertné účinkovanie hovoria samé za seba. Nemá zmysel ich tu opisovať, kto ich ešte nepočul, je proste hnidopich!!
CD bolo urobené veľmi zaujímavo, keďže samotným rozlúčkový materiál "Hluboká Temná Modř" by bežne vydala tak na EP, tak tu je celý materiál doplnený ešte aj o ďalšie splitká, ktoré predtým na CD ešte nevyšli.
Prvých 7 songov sú novinky. A ako zvukovo, tak i hudobne, šľapú úplne,ako za starých čias. Ubudlo experimentovania a krkolomných riffov a pribudlo viac priamočiarosti, čo im pasuje omnoho viac. Ešte aj ten Inyho vokál mi príde, ako na prvých nahrávkách. Znie tak nejak ináč. ale v podstate, všetko zostáva , po starom.Čiže netradičné postupy, technické klepačky, urevané , intelektuálne texty , gitary, čo sa snažia o kvalitné match riffy. Do toho Zbory, kvalitný zvuk a recept na kvalitný extrémny HC je na svete. Fungovalo to doteraz ako vesmír, mohutne, no nevypočítateľne.A aj vesmír raz príde ku koncu s rozpínaním.Možno dosiahli všetko čo chceli.Osobne nepoznám príčiny rozpadu.Pravdaže kapela oživila svoju činnosť, no v pozmenenej zostave a zase ju ukončila. Toto nejde len tak nahradiť B čkovým filmom o vesmíre. Hádam príde nový výbuch, kto vie.
No ale späť k CD. Ako bonusy tu nájdete songy z splitov s Sidetracker (split 10"LP) a Thema Eleven (Split 7"EP). Fakt tie bonusy sú parádne, už len pre ten fakt, že ruku na srdce, Gride konzumovali zväčša vinylomaniaci a tak teraz aj CDfilovia si môžu tie songy vypočuť.
Uzavrela sa jedna éra kapely a dúfam, že nie posledná. Rozlúčkový materiál je proste bomba. A už len dúfať , že buď budú pokračovať ,aspoň na takejto úrovni,alebo to zbalia nadobro.
Absolútna, zaručená kvalita, na ktorú sme si zvykli a bude ťažké si od nej odvykať!!!!!
-Lepra-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: