DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 27. septembra 2019

SWARM / MARESVIN split 7"EP (samovydanie) 2013

Dvakrát Dánsko, dvakrát grindcore. Trocha staršie EP, al to nemení nič na fakte a navyše som to kúpil vo výpredaji.
SWARM je klasický príklad toho, ako sa v Škandinávii, pristupuje k muzike. Natočíte celkom obstojný materiál, vyjde to a potom sa rozpadnete. Celé čo zanechala táto kapela, sú tri songy. Pískajúce gitary, poriadna energia a nálož grindcore, ako sa patrí. Nie je to len čiste o rýchlosti, lebo docela dosť často sklznú do sludge pasáží a gitarista sa v nich celkom cíti doma. Ich muzika je celkom premenlivá a nenudiaca. Škoda, že sa rozpadli, mohli natočiť ešte zopár skvelých nahrávok!
MARESVIN už nie sú žiadny nováčkovia, ich prvá nahrávka vyšla už v roku 2012 a odvtedy každý rok chrlia splitko za splitkom. Vo svojej muzike skĺbili naraz toľko štýlov, že výsledok je pre mňa celkom rozpačity. Mieša sa tu všetko, naozaj všetko, od grindcore, cez thrashcore, heavy metalové riffy a vokálov, koľko len chcete.Dominuje ukričaný, ktorý ten chaos v muzike ešte znásobí. Je tu pár skvelých vecí, no ten chaos ,čo sa na vás vyvalí a kým to spracujete, potrvá dosť dlho a neni isté, či si to pustíte znova. Pre mňa až príliš veľa bordelu.
Obal je nádherný, len niekto zabudol povedať kapelám, že úrovne zvuku , treba zosúladiť.Vyznie to tak, že SWARM reve a MARESVIN hrá potichu.
-Lepra-

SWARM
MARESVIN

Žiadne komentáre: