DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 31. marca 2019

PSYCHONEUROSIS "The Fall Of Humanity" CD 2018 (Selfmadegod Rec)

Na rovinu přiznávám, že Psychoneurosis byla asi má nejoblíbenější polská grind core kapela. Ne, že bych nepadal do mdlob z klasických grind (gore) kapel jako Dead Infection, Squash Bowels nebo raných Neuropathia, ale přece jen Psychoneurosis byli jiní. Grind/crust byla přece jen škatulka, kam se moc kapel nevlezlo a pokud mě paměť neklame podobný mix grindu a crustu hrávalo jen pár kapel, teď z hlavy mě napadají skvostní Autoritar, belgičtí Blood Suckers (no jo, já vím, on to býval spíš grind/punk) nebo nezničitelná Hibakusha. Co dělalo Psychoneurosis výjimečnými byla jisto jistě kytarová práce dnes již bývalého kytaristy. Neskutečně chytlavej a osobitej styl, kterej jsem si zamiloval. No jo, ale Psychoneurosis zmizeli dost znenadání a jedno oko nezůstalo suché.
Ale jak už Lepra psal, chlapci ze Sosnowiec jsou zpět. Teda…, zpěvák Sonia poskládal (staro)novou sestavu a chlapci začali drtit odznova. Je potřeba říct, že na to šli velice chytře. Jak se jinak dostat zpět do hledáčku starých grinderů než splitem s Agathocles? Takže to bychom jsme měli. Ještě by to chtělo nějakej odkaz na starej Napalm Death a to se děje při pohledu na obal této desky. Že už jste takovej obal někde viděli? J Může se stát, že dojdete navalení z hospody, šáhnete po From Enslavement to Obliteration a pak zjistíte, že vám hraje Psychoneurosis. Ale litovat nebudete. Psychoneurosis drtí staroškolský grind core, který definovala právě už zmiňovaná napalmácká deska. Co se týče strovnání se starou tvorbou Psychoneurosis, tak je na první poslech jasný, že kytarová práce je jiná. Riffy nejsou tak návykově chytlavé, ale jedná se o čistou grind core riffovačku. Jestli jsem dobře viděl, tak na propagačním letáku je napsáno, že na Fall of Humanity jsou Death/grind riffy kolidující s blast/polka beats. Nemůžu s tím rozhodně souhlasit. Kytara je čistej, až učebnicovej, grind core. A když už jsme u těch bicích, tak polka beats? Kde kurva???? Bicmen Janek je sypač jako hrom a na celým albu nenajdete jediný polka rytmus, takže skutečně nevím, co tam ten Alex (myslím, že ten popisek psal právě Alex z Good Guys Go Grind ) slyšel. Jankovi blasty jsou fakt rychlý. Předvádí naprosto precizní výkon a výsypy jsou tak rychlý, že si občas říkám, že jsou až moc rychlý J Co se liší od staré (pro mě geniální) tvorby je, že naprosto zmizely crustové rytmy. To už tady není. Za mě trochu škoda, ale po 15 letech oddechu to asi nemůže být úplně to samý, jako to bývalo, co? Sonia si drží svůj ikonický vokál. Ten se skutečně nezměnil, jasný poznávací znamení. Ýýýja!!! J
Jsem rád, že Psychoneurosis jsou zpět. Starej ultra rychlej přímočarej grind core. 20 válů na 26 minutách, to nemůže být špatný. Kapela hojně koncertuje, takže nezbývá než doufat, že jim to dlouho vydrží!
-Zbyňa-

Žiadne komentáre: