DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 15. júla 2018

DARCHAIC "Materia" CD 2018 (Slovak Metal Army)

Zase len musím pochváliť Jurovu snahu, podporovať domácu scénu a svet uzrelo vďaka nemu, dalšie dielo. Tentokrát sa jedná o Galantských DARCHAIC. Je to už v poradí ich štvrtý album, takže žiadny nováčikovia, veď aj ich basák a vokalista Kuna si pár rokov odmakal v kapele DOGMA inc.
Ich novinka, ktorá vyšla s 4 ročnou prestávkou medzi starým albumom a novým, ma prekvapila v prvom rade zvukom. Ten uderí fakt ,ako kladivo na nič netušiace uši. Mám teóriu, že pri takomto zvuku, môžete aj prdieť a bude to znieť dobre. Ale DARCHAIC neprdia, ale fakt zarezávajú. Už obal so zaťatou päsťou naznačuje veľa. Tá muzika je presne, ako tá päsť. Hrozí a je plná nenávisti. A presne o tom by mala byť táto muzika. Dostať zo seba von energiu a zlo. Hudobne je to taký mix thrashovej rytmiky alá Slayer, mastných riffov,aké robil Fear Factory, melodické vyhrávky a vychytávky,ktoré vypadnú z brutality ako to robili posledne napr. Carcasss, sólá občas pripomenú Meshuggah . No a  čo najviac si cením a mne osobne sa páčí, sú Slovenské texty! Krič, ako ti narástol jazyk. Všade od Škandinávie až po Južnú Ameriku to pochopili, len tu vo Východnom bloku  s tým máme stále komlexy, keď kapela nespieva po Anglicky,tak zakomplexovaný "recenzenti" z toho robia tragédiu. Nepochopili, že to práve z teba robí zaujímavú kapelu, lebo s Anglickým blakotom je kapiel milion.
Vokál je ináč tak klasicky death/thrash vôd, že vlastne tie Slovenské texty postrehnete,až keď naštelujete si svoje uši. No a texty? To sú osobné záležitosti, podané stavbárským žargónom. Proste tak riadne nasraté, nebalia sa do špeciálných výrazov,ale od srdca do ucha.  Najviac ma pobavil song "venovaný" Rudimu Rusovi "Rudy Hnus". Fakt som ešte nepoznal takéhoto človeka na scéne, čo by tak silno polarizoval ľudí, počúvajúcich tvrdú muziku. Pritom je to len bezvýznamná postavička, čo sa ocitla na pozícii moderátora v rádiu. Keď mu vypnete gombíky,stane sa z neho zase len nikto. Ale toto je už druhá kapela, čo o ňom napísala text. Rudy ideš!!! hahahahahahaha.
Až si ešte túto kapelu nepočul, je na čase vyskúšať! Viem určite, že týto ľudia to robia z lásky k hudbe (a to aj cítiť) a nie kvôli egu!
-Lepra-

BANDZONE
BANDCAMP

Žiadne komentáre: