DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 14. februára 2017

THE SOUTHERN ORACLE „Icebreaker“ 10“ 2015 (kooperácia)

Moja zbierka ma už niekoľkokrát dokázala prekvapiť. Bo okrem toho, že niekedy nakupujem naslepo, nakupujem navyše aj bezhlavo všetko, čo sa o mňa obtrie. Nejak podobne som prišiel aj k tejto nahrávke.
Maďarský kvartet tu do mňa od prvých momentov hrnie ťažký, depresívny, metalický hardcore s hysterickým škrekotom, podporeným drsným revom. „Undertaker“ je taká celá, aj keď sa tu na moment bubeník aj viac rozbesní, no väčšinu času ma nemilosrdne melie a drví na krvavú kašu valivými tempami, spolu s hutnosťou gitár a hnevom striekajúcim zo spevákovho hrdla. Ani druhá „Breather“ mi nezostáva nič dlžná a dych vždy zoberie svojou pomalosťou a nesmiernym tlakom gitarových stien. Tu to páni dotiahli do ešte väčšieho marasu. Olepí vás beztvará masa hnusno-drsných riffov a slov s klokotom vyvierajúcich zo spevákových útrob v dunení bicích. Po otočení krv nachvíľku vzkypí rýchlejšou metalcorovou časťou „Coldeater“, no aj táto besnota je po chvíli pohltená ťažobou a pochmúrnosťou, ktorá zoberie všetku nádej z blízkeho lepšieho konca. Cez parádnu vyhrávku na ňu plynulo nadviaže titulná „Icebreaker“ a oslava beznádeje a zmaru pokračuje a spoľahlivo zahladzuje stopy vašej existencie. Vďaka skvelým gitarám je to pre mňa asi vrchol celej nahrávky. Aj oba hlasové prejavy sa mi tu zdajú viac emotívnejšie (pritom stále surové revy a štekoty). Jednoducho parádna vecička, ktorá je ukončená zvukom vejúceho vetra. Neni som extra špecialista na cudzie jazyky, no z toho, čo som vyrozumel, myslím, že táto štvorka songov je previazaná jednou spoločnou ideou. Akou, nechám na posúdenie tým, čo lepšie rozumejú (som s tým vydrbal, že?), ja mám svoju predstavu a prplať sa s prekladmi sa mi nechce. Ber, alebo nechaj sa zobrať... na cestu záhuby a zmaru s touto nahrávkou.

-Majto C.-


Žiadne komentáre: