DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 19. apríla 2015

ABORTION, JAKUBYSKO , GRINDING JESUS BROTHERS live Legenda Pub, Spišská Nová Ves

Na východe a špeciálne v Spiškej sme už nehrali hádam 10 rokov, tak sme využili príležitost od našich priateľov, noiserov Machynovcov a pocestovali si zopár stoviek kilometrov. Jednu chvílu to vyzeralo, že asi ani hrať nebudeme, lebo náš gitarista Libor sa rozhodol, že bajkovať sa v lese dá aj bez prilby. To by šlo, ale táto teória zlyháva, keď sa v plnej rýchlosti  z kopca , vyrútite na ksicht. Libor vyzeral ako keby ste spárili Klička a Golema, ktorému vypadol šém. Narazené rebrá, rozbitý , opuchnutý ksich, proste grinder k pohľadaniu. Cesta bola naplánovaná , ako dobývanie Berlína. ja s Mirom vyrážame na mojej hrdzavej kraksni do Zvolena, kde presadáme do Golemovho auta a hopsa smer Východ. Počasie šalie na plné guľe. my sme tak jarne oblečený, ako na Nitru sa patrí , ľahké vetrovky, mikiny a pri Poprade snehová fujavica. No veď aj tak sa dá. na miesto dochádzame akurát včas a stretávame tiež blúdiacich Jakubysko.
Legenda Pub vyzerá ako korunovačná sál Bojnického zámku s tiež netradične riešeným podiom (žiadne nie je). Na mieste už sa chystajú Stropkovský GRINDING JESUS BROTHERS. V živote som o nich nepočul, tak reku, hadam motyka vystrelí. A ona boha aj vystrelila. Mix severského grindcore alá Nasum/Rotten Sound aj s dobrým nasadením, zaberal v pohode. Zvuk tiež v pohode aj na ten fakt, že sa hralo len cez podiovku a ozvučené boli len kopáky a spev. GJB to válili celkom slušne a aj odozvy sú v pohode. Až to chlapci vydržia, asi ešte celkom dosť o nich budeme počuť.
GRINDING JESUS BROTHER
JAKUBYSKO je už overená klasika, teda až sú triezvy -))) Zaručene nasrali do ľudí ich klasickú dávku technickejši poňatého grindcore. Troška slabší bol Filipov vokál, ale dalo sa to v pohode zvládať. Publikum už začalo aj sa poriadne hýbať a pogovať, takže kulisa poránna! Po nich to už rozbalujeme my, pajáci z Nitry ABORTION a jebeme to od podlahy do publika. Zvuk je v pohode a bubeník Miro to rieši tak, že hrá bez prechodov, čo mne sa vždy páčilo viac. Idú nejaké vtípky, grindcore, somariny, publikum s abaví v pohode, dokonca basák z Jakubyska, Trangy skočil hlavičku z podia. podium neexistovalo, tak ako správny grinder vyliezol na mix pult, čo bol vedla  a jebol to rovno z neho -))) Ináč zaujímavý človek tento Trangy. počúvať ho s každým fernetom navyše, je fakt zážitok, teda za predpokladu, že VY ste triezvy. Ukončujeme naše stand up grind a dokonca aj pridávame. Balíme, kecáme, Organizátori sú nadmierne spokojný, vraj zatial najlepšia návštevnosť, čo som aj ja rád, že im aj konečne ostali nejaké prachy na ďalšie akcie. Ešte stojíme pri pulte, nepijem, lebo budem od Zvolena šoférovať,ale ostatný sa bavia náramne skvele a taký Trangy je hviezda večera. Počas 30 minút dostalo návrh na sex asi 5 báb a minimálne dve z nich aj požiadal o ruku. Jeho charizma zabíja -))) Cesta domov je ako ocitnúť sa v gay bare s troma promile a práve vám vypovedá telo službu. proste des!
-Lepra-

Žiadne komentáre: