DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 9. apríla 2023

SOCIAL DEFORMITY "Daltonism" CD 2023 (KAZ /Bizzare Leprous)


 Schválne som si kúpil túto kultovú reedíciu na CD a nie na vinyle. Urobil som to z úcty k zašlým časom "zlatého veku" grindcore v Čechách, keď najvyššia méta kapely, bolo vydať CD (na vinyl vtedy nikto ani nepomyslel, teda myslel, ale bola to utópia). Opisovať, kto sa nemihol v tejto kapele, kto prišiel, odišiel, je proste nad každého sily. Jednoznačne sa tu tavil každý, kto v Ostrave v tých rokoch okolo 1994 až po 1997 bol. Táto kapela drhla, klasický old school grindcore na odkaz starých Napalm Death. Krátke výbuchy, punkové riffy, murmur ako fekálny voz. navyše, ako bonus ich hudbu oživili, rôznými netradičnými prvkami , niečo na štýl, ktorý odkazuje na ranných  Painkiller alebo pre upresnenie skôr by som to prirovnal k The Scrawl. Proste neviete, čo sa nasledujúcu sekundu na vás vyrúti. Keď si vypočujete napr. zvuk z roku 1996 z legendárneho štúdia Barbarella, tak to trhá beton. A skladby z roku 1997, kde už boli dve gitary, tak to je fakt peklo.Ten zvuk vraždí aj semená v tvojich vajciach. Pravdaže postupne tu budete počuť aj garážové songy a dokonca aj remix. Ale tie štúdiovky, to sánka dole. Hrozné na tom je to, že vtedy mi to neprišlo tak zabijácke,bol to štandard, byť dobrým, ale keď vás dlhé roky potom  zaplavuje hnojisko syntetického zvuku, tak keď si toto po 20 rokoch pustíte, tak nechápete.

Na tomto CD nájdete, kompletne, všetko, čo zanechali po sebe a že to bola kapela, ktorej je fakt škoda, to budete počuť na tomto CD. Ľaťku kvality a nápadov, mali posadenú fakt vysoko a na tú dobu predstavovali fakt vysoký nadpriemer. Škoda ich rozpadu, lebo práve táto stará škola mi už dnes chýba na scéne. Ten odkaz na britcore už v týchto časoch skandicoru, hrá naozaj u nás málokto. Fakt super nápad bolo vydať toto spomienkové CD, ktoré ma naozaj moc potešilo. Fakt dobrá práca a hlavne naozaj príjemná spomienka, na vek nevinnosti na scéne. 

-Lepra-

BANDZONE

Žiadne komentáre: