DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

štvrtok 22. decembra 2022

BIZZARE OF BRUTALITY "Metaphor" CD 2022 (Jan Jason distro)

 

Môže byť niekto taký fanatik, že si svoje obľúbené kapely z deväťdesiatok, ktoré počúval na Slovenskej scéne a CD im nikdy nevyšlo, len demá, začne vydávať sám??? Chlapec sa volá Jan Jason a všetko čo malo nejaký ohlas na Slovenskej death/thrash/doom scéne, začal vydávať na CDčkách v malých nákladoch.

Jednou z kapiel, ktorá by to mohla aj niekam dotiahnúť než na dve demá, keby si neprepili aj mozog, boli aj Humenský BIZZARE OF BRUTALITY. Boli v tých rokoch dosť aktívny a hrali štýl, ktorý na Slovensku zase nebol vtedy až tak preferovaný. Morava bujnela týmto štýlom, no u nás hral každý death metal.Oni hrali ten klasický death/doom s klávesami na štýl ranných Therion / The Gathering. Na tomto CD nájdete ich dva demáče "Metaphor" z roku 1998 a starší demáč "The Day Of Depresy" z roku 1997. Zvukovo sú naozaj obstojné , čo si pamätám, tak v tých rokoch to bol fakt nadpriemer a ten zvuk obstál zub času a je stále zaujímavý (pravdaže je zremastrovaný na tomto CD). Ja som miloval a aj doteraz milujem tento štýl, kým sa z toho nestal pop, ako teraz. Ešte to v tých rokoch bol taký balans medzi death metalom a jemnosťou doom metalu, do toho klávesy, brutálny spev, hovorené slovo, utrápený spev, čistý spev. Už len pre hitovku "Damned"  stojí si to pustiť!

Fakt záslužná práca, vydávať tieto veci.A až si nikdy nepočul o nich, môžeš to napraviť, minimálne uchovať pre ďalšie generácie, tieto klenoty ranných pokusov tvrdej muziky na Slovensku!

-Lepra-

BANDZONE


Žiadne komentáre: