DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 25. apríla 2021

NEEDFUL THINGS / CONTROLLED EXISTENCE split 12"LP 2021 (Psychocontrol Records)

 

Hahaaa,No bol to nakoniec asi Otto z N.T,, čo donútil nahrať Controlled Existence dlhší materiál,ako na split sedempalec! Už len pre tento fakt, je táto nahrávka rarita!

NEEDFUL THING .Spoznáte ich už podľa tradičného obalu.Mohli by si to už patentovať. Tento materiál je vlastne rozlúčka s ich dlhoročným vokalistom Tomášom. Práve jeho hlas sa zase trocha zmenil od poslednej nahrávky a celkovo na muzike ubudlo death metalových partov a o to viac pribudlo punkového feelingu. Song "Cowarcide And Abomination" je toho čistým dôkazom, ako začali chlapci brúsiť do punku. Ináč je to ale ťažký výplach, celý tento materiál. Grindcore  z prvej triedy. Ale to vieme všetci,lebo za tie dlhé roky ,ešte nenatočili slabý materiál a milovník grindcore si vždy zmlstne na ich nahrávkách. Nie je tomu ináč ani teraz. Náhul ako zbustrované tornádo, intenzita,kvalita.Presne,ako sme zvyknutý.Pre mňa bezosporu top grindcore kapela v Čechách, čo ešte nemieša všetky tie moderné sračky do svojej muziky.Je to ako keby ste si kupovali vec z pásovej výroby, kdežto tu máte jeden hand made klenot. Nič iné,ako chválu na nich ani nemôžem povedať.

CONTROLLED EXISTENCE .Neviem čo je na tom pravdy,že aj u nich je to rozlúčka s vokalistkou Ľubou a toto mal byť jej posledný materiál. Každopádne už len fakt, že nepočúvam sedempalec ,je zázrak. Človek by si v ich prípade pomyslel, že tá minutáž zo sedempalca je ideálna pre nich, čo je holý fakt,ale celkom slušne sa popasovali aj s dlhšou nahrávkou. Stále sú to intenzívne výbuchy v štýle fastcore, ktoré netrvajú viac,ako minutku. Prekvapili ma však riffy, ktoré sú ale že fakt old schoolové,ako vystrihnuté z učebnice Napalm Death. Zvuk majú,taký správny raw a o intenzite a energii som tiež nikdy v ich prípade nezapochyboval. Tiež k tomu nemám čo dodať.Je to overená kvalitka za tie roky a nikdy ma tiež nesklamali. Slovenské texty sú už lne bonusom a čerešnička na torte je aj booklet.Fakt ,veľmi slušne a kvalitne odvedená práca od oboch kapiel

-Lepra-

NEEDFUL THINGS

CONTROLLED EXISTENCE

Žiadne komentáre: