DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 2. apríla 2018

HERMAPHRODIT "Fekal Party" 12"LP 2015 (Lecter Music Agency)

Som rád, že aj táto celkom zásadná nahrávka Pražských experiment/humorno/hovno/fekál, založeného spolku sa dočkalo vinylovej redície. Originál nahrávka vyšla na kazete v roku 1994 ako demo kapely a začalo pomaly dláždiť cestu neskoršiemu porno grindu. Na tú dobu to bola, naozaj neotrelá a nápaditá muzika, čo sa žánru grind core  týka. Kapela sice začínala ako thrash/death partička, no neskôr sa premenovala a začala hrať grindcore, aby v zápätí zistila, že aj táto škatuľka je im priúzka. Po rozpade kapely sa pozmenený názov Hermafrodit pretavila do techno/ambient one man projektu a podotýkam, aj tu, veľmi originálneho!!!!
Na tejto nahrávke bol sakra cítiť vlyv napr. Pungent Stench,aj keď sa vlastne škatuľka grindcore už viac menej na túto nahrávku nehodila, predsa len bola pod ňu radená. Skôr priestor dostali chytľavé riffy, pomalšie tempo, humorné texty, plné perverzity a úchyláctva.
Až ste túto nahrávku nezastihli na CD, ktorá vyšla pod Epidemie Rec. , tak tu máte vinyl, ako peknú spomienku na pekné časy, keď sa ešte len na scéne začalo šokovať s názvami skladieb a obalom. Neviem, možno v dnešnej dobe by si už asi neškrtli s touto muzikou,ale svoje postavenie na neexistujúcej stupnici víťazov starých čias, majú bez debaty! Pre starých pamätníkov povinosť, pre neznalých možnosť rozšírenia obzorov!
-Lepra-

BANDZONE

Žiadne komentáre: