DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 7. marca 2017

CRITICAL MADNESS / KONFIDENT split 7"EP 2016 (kooperácia)

CRITICAL MADNESS ešte na vinyle nevyšli nikdy a toto je ich asfaltová premiéra (CDčka už majú tri). Priateľstvo dvoch kapiel pravdaže vždy treba spečatiť split sedempalcom a nie je tomu ináč ani v tomto prípade!
CRITICAL MADNESS by som nazval tým, čím škatuľkujú kapely "český grindcore". Ono je to naozaj český grindcore. Z každého troška niečo, vyklepávačky, za ktoré by sa nehambil ani jeden neďelný řízek, do toho death metalové kilečká,ale skôr je to o tom klasickom neexperimentovaní a státím si za svojim old schoolovým death/grindom. Tri skladby, dobrej kvality, dobrého nasadenia a dobrej brutality. Ináč ich obal, čo je fotka Pala Bielika o okupácii Rusov v 68om, je akýmsi plagátom tých dôb a ja len nechápem, prečo ešte túto fotku nikto nepoužil, lebo je tá najpunkovejšia revolta,aká mohla byť zachytená na fotke u nás v tých rokoch. Kvalitka- brutalitka!
KONFIDENT už majú na konte zopár splitov a svoju časť začínajú sprízneným introm "Pieseň práce". Znie to ako klasický death metal, do toho aj škrekot, občas punkové rytmi, klepačky. Tiež celkom zaujímavý mix. Znejú oproti C.M. trocha experimentálnejšie, aj vďaka škrekotu a napr. samplom hovoreného slova v skladbe "Otroci strachu".  Každopádne, tiež kvalitka. Materiál sice bol nahratý ešte v roku 2014,ale svetlo sveta to uzrelo až o dva roky, čo je klasicka už pri vydávaní splitiek. Až na to natrafíš u svôjho dílera dobrej muziky, tak podpor dobrú vec a hlavne si vypočuj kvalitný grind/ death so škatuľkou "Vyrobeno v Česku".
-Lepra-
CRITICAL MADNESS
KONFIDENT

Žiadne komentáre: