DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 22. novembra 2015

THRASH OFFENSIVE vol. 3 fest 20.11.2015 Bratislava, Fuga

Priznám sa, že na tento koncert som sa vôbec nechystal, ale môj kamoš, ktorý vyrastal na SDI ma prehovoril, že proste treba ísť a tento rok sme už navštívili všetky koncerty kapiel so skratkami v názve (MOD, DRI) , tak som nemohol odmietnúť. Stále lepšie ako sedieť doma a na druhú stranu, aj som bol zvedavý. Nepoznám tvorbu SDI, uznávam, že sú legenda a bol som aj na ich koncerte niekedy v roku 1990, keď hrali v Bratislave a v Nitre. Vtedy vypredali PKO v Blave av Nitre hrali v hádzanárskej hale. Boli to vtedy divoké časy a hlavne, neskutočný hlad po tvrdej muzike. Žiadny internet a facebook sme mali naživo na koncerte, kde sme kecali jeden s druhým. Hmm , krásne časy.
V novej Fuge, ako sa odsťahovala z starých prisetorov továrne, som ešte nebol. A pravdu povediac, staré priestory mi boli tisíckrát sympatickejšie. toto je taký tuctový priestor v centre mesta, nejaký ex pivničný priestor, kde sa anabolické prasiatka venovali konzumácii drôg a opodňovaniu, trocha tak štýlom pripomínajúci bývalú Vrštať v Nitre. Na miesto dorážame asi tak o 20,00 a normálne na námestí SNP nachádzame aj miesto na parkovanie. V útrobách Fugy už hučí muzika a to práve drtia posledné dva songy RADIATION a na moje počudovanie už v štvorčlennej zostave a za druhou gitarou nachádza známy ksicht Žiarského podsvetia a inventár pohostinstva Stožok. Hneď to znie hutnejšie a na škodu dalšia gitara nikdy nemôže byť. Páči sa mi tento Slovenský Sodom. Po nich to rozbaľujú TERRORDOME z Poľska a hrali celkom zaujímavý a hlavne nadupaný thrash. Páčilo s ami to, mali silu , energiu, proste všetko potrebné čo potrebujete na poriadne vystúpenie. MAJSTER KAT nesledujem vôbec, len počúvam. Ja si nemôžem pomôcť, ako rešpektujem ich, ale poviem na rovinu, nepáči sa mi to. Ale to je môj osobný vkus , ktorý sa nezhoduje s rozjareným publikom. Ľuďom sa to páči a tak nie je čo riešiť.
Nová Fuga trpí nedostatkom backstage,a si ako 80% Slovenských klubov a tak každá kapela si musí svoje veci petrepať cez pijúcich ľudí, čo je občas (vždy) poriadna otrava, ako pre kapely, tak pre ludí čo sa tam mačkajú v stiesnených priestoroch.
SDI
Konečne nastupujú SDI . Nemecké trio, ktoré začiatkom 90tych rokov , celkom slušne ovlyvnilo dosť ľudí. Ono, oni nepriniesli nič nového, ani niečo kvalitného, bol to vždy taký Venom pre chudobných. Okopírovali Venom, pridali viac metalu a bolo to. Koncert konečne začal, ľudia nadržaný ,ale zaznením prvého tónu, ako keby ich vypli. Hrozný zvuk, niečo strašnejšie som asi ešte nepočul a legendy o zlom zvuku z Fugy neklamali. To že zvuk bol ako horror, to by sme ešte ako tak mohli prepáčiť,ale do toho nemastné, neslané výkony pánov po pätdesiatke, kiksy, falošné tóny, neustále mýlenie sa. Jednu skladbu dokonca začali asi trikrát. Spevák sa neustále sťažoval, že nepočuje nič a nič nevidí. pousmial som sa, veď človek čo hrá tolké roky na gitare, by mal to už zahrať aj po tme. Bol som rozčarovaný a mierne sklamaný z ich vystúpenia. Človek predsa len čakal niečo viac od legendy, ale to že skončili v kluboch pre 100 ludí a na retro festivaloch, nie je žiadna náhoda.Oni tam patria. Prvý krát v živote som mal pocit, že som prišiel na predkapely, ktoré boli o 100% lepšie.
Ľudia sa zabávali, čo iné im ostávalo, že ano, keď už vycálovali 15 eu za takúto kokotinu kolotočársku. Ledva čakám kedy skončia, aby som vypadol domov. Odchádzame konečne a v aute si pustíme nejaký thrash. Znie to ako balzam na uši po tomto desnom zvukovom terrore!

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

no v prosinci sem se na ne chystal to se mam na co tesit tedy...

Ironka povedal(a)...

v Brezne boli uplne super, ako z CDcka, vobec sa nemylili, aj vyborny zvuk sme mali ...skoda ze v BA to takto dopadlo ...