STRANKY

nedeľa 28. júla 2024

AXESLAUGHTER / SEDEM MINÚT STRACHU lathe cut split 7"EP 2024 (SSGC)

Sedem minút strachu idú ako utrhnutý z reťaze, jedna nahrávka za druhou.Ale takto to už chodí v noise core. Tentoraz je to vyrezávané priesvitné 7"EP v náklade 66 kusov. takže už vôbec fakt, že si kúpite jednu kópiu, vás dostáva do kategórie "mám raritnú nahrávku". Takže pome na to!

AXESLAUGHTER sú z Fínska a je to dvojica, basa/spev a bicie. Človek by čakal nejaký poriadny noise,ale oni hrajú taký punkový heavy metal. Normálne mi zostala sánka vysieť, že čo to je? Ono to fakt hrajú heavy metal len basa/bicie a to ešte tá basa ani neni zbustrovaná! Nahrávka znie presne tak, ako keď som v roku 1991 natočil v skúšobni aj s bubeníkom na položený kazeťák, cez repráky, demo. Až bol toto cieľ, aby to znelo ako prapôvodné pokusy o metal, tak to vyšlo. Lebo už len fakt, že sa niekto prizná k takejto nahrávke, má môj obdiv.  Toto je ako tunel času. Neser sa s tým a hraj! Ale na ostatných ich nahrávkách počuť aj gitaru, to len ako info sem dávam.

SEDEM MINÚT STRACHU tu majú jeden song "Death By Dezolates" a na moje počudovanie je na ich pomer, celkom pomalý a až som vstal a skontroloval rýchlosť na gramci. Sedelo to. Ináč klasický bordel, na aký sme si už od nich zvykli. Proste naserieš všetko na báze voľnej improvizácie do hláv a ideš!

Suma sumárum je to raritka a ja sa ešte stále čudujem Rišovej neoblomnej a neúnavnej vydavateľskej činnosti!

-Lepra-

SEDEM MINÚT STRACHU bandcamp

AXESLAUGHTER bandcamp



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára