STRANKY

piatok 19. apríla 2024

THRILLER / THE HOLE split 10" LP 2024 (Crucificados/Fies Ins Gesicht Rec.)

 

Nenápadne v tichosti vyšiel tento nemecký split desaťpalec popri ďalšom o trochu viac propagovanom desaťpalci Trigger / Lilixelbe, o ktorom sa pravdepodobne bude písať viacej a preto zrecenzujem radšej práve Thriller / The Hole. Čo majú obe vydania spoločné je Enrico. V Trigger basgitara a v The Hole gitara, taktiež label, ktorý oba vinyly spoluvydával. Lisovanie prebehlo v novej lisovni v Nemecku, kde sa používa asfaltový odpad z rôznych európskych lisovní, čo je vskutku úžasná myšlienka a tým pádom je každá doska iná.

Thriller z Lipska som už zaregistroval a odvšadiaľ počul iba samú chválu. Nahrávka na ich strane je demo z 2023 a predtým vyšla ako limitovaný samostatný lathe cut sedempalec na Vanilla Thunder records v Singapure. 9 songov nadupaného a svižného hardcore/powerviolence plného energie, energie a energie! Fakt je jej tam na rozdávanie, všetko šľape, rýchlosť poriadna aj ťažoba, zvraty a zmeny tempa, žiadny metal. Vokály vo viacerých polohách tak ako sme pri tejto muzike zvyknutý. Pecka!

The Hole počujem prvý krát a nikto ma zatiaľ na nich neupozornil, tak teda nech sa páči zoznámte sa! Grindcore, slušný náter so všetkými atribútmi tohto žánru, ktorý čerpá z punku a nie metalu. 8 songov okolo 1 minúty a až na úvodnú v strednom tempe, ktorá všetko pekne rozbieha na ploche dvoch minút. Optimálna dĺžka, pri ktorej sa nestihneš nudiť. Vokál sa klasicky strieda medzi hukotom a krikom, občas zaloví aj v hrdelných, pridusených powerviolence polohách. Nič nevyčnieva, krásne to drží pohromade a valcuje všetko čo mu stojí v ceste. To je účel grindcore!

Obe nahrávky majú parádny silný a čitateľný zvuk, Thriller sa nahrávali sami, o zvuk The Hole sa postaral Kevin, bubeník Trigger. Obal je spoločný, jednoduchý čierno biely a pekne sadne k muzike. 

Ak si už aj ty presýtený death metalom, tak si skús vypočuť tento skvelý split a možno ťa to poteší rovnako ako aj mňa. Výborná práca po všetkých stránkach!!!

-Krv Krist-

THE HOLE bandcamp

THRILLER bandcamp

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára