STRANKY

nedeľa 10. apríla 2022

AGATHOCLES "Distruss and Abuse/ Agarchy" 12"LP 2022 (Selfmadegod Records)

 

Agathocles už pár rokov stagnujú s novými nahrávkami a tak sme odkázaný na rôzne koncerty a reedície. Jednou z najpodarenejších reedícií, je bezosporu tento dvanásť palec, ktorý obsahuje dva, už vydané, sedempalce. No a nie hocijaké. Dovolím si nesmelo tvrdiť, že sa jedná o ich najsterštichy z devedesiatok v zostave Jan/Burt 

 AGARCHY povodne vydávali Malárie records v roku 1991 a zaujímavosťou je fakt, že Jan tu hrá na gitare a nahrávalo sa v štúdiu Nightingale, odkiaľ im vyliezali megahutné nahrávky. Nie je tomu ináč ani v tomto prípade. Songy sú tu štyri a každý je už klasikou v ich hit "Kill your Fucking Idols" je stále súčasťou koncertného setlistu. EP sa dočkalo aj reedície na Slovenskej značke Uranium Overdose v roku 2014 a tiež je už titul vypredaný.

DISTRUSS AND ABUSE už bolo natáčané v roku 1993 , tiež v štúdiu Nightingale .Vyšlo na značke Boundless Records. Zostava sa zase pomenila a Jan už obsluhuje basu a vokál a pribudol gitarista Steve, ktorý tu pár rokov vydržal. 6 songov, pomerne krátkej minutáže vám roztrhne hlavu ako montážna pena a keď začujete ich mega hit "Get Off Your Ass", tak rozbijete barák. Ten song trhá asfalt a láme železo. Má v sebe brutalitu grindcore, hutnosť death metalu a agresiu hardcore.

Aj keď mám obe veci na EP, toto je omnoho krajšie spracované a hlavne nemusíte pri tom stáť, keď to počúvate, aby ste po dvoch minutách otočili sedempalec. Až chcete počuť najzásadnejšie nahrávky tejto legendy z devedesiatok, toto sú oni. A vieme to všetci!

-Lepra-

BANDCAMP